MICUNOVIC: SE CE PODRZATI SRJ STO SKORIJIM PRIJEMOM

Izvor: B92

Subota, 23.02.2002.

19:00

Default images
Predsednik Veca gradjana Savezne skupstine Dragoljub Micunovic izjavio je u subotu da je od predsedavajuceg Saveta Evrope Petera Sidera dobio uveravanje da ta organizacija podrzava ocuvanje Jugoslavije i da ce je u znak podrske sto pre primiti u svoje clanstvo.

"Ono sto je ranije rukovodstvo SE nagovestavalo, da treba pricekati resenje odnosa u Federaciji, pa da SRJ bude primljena, on je otklonio i rekao da je to unutrasnja stvar i da ne sme biti predmet prigovora", rekao je Micunovic novinarima na surcinskom aerodromu po povratku iz Beca, gde je ucestvovao u radu Parlamentarne skupstine OEBS o problemu terorizma. "Iz tog razgovora smo imali jasan zakljucak da EU i SE treba da imaju jedinstvenu strategiju, jedinstven stav. Oni zele da sacuvaju Jugoslaviju, da podrze jugoslovensku federaciju i da ubrzaju integraciju jugoslavije u Evropu. Zbog toga ce SE, poput EU, podrzavati opstanak Jugoslavije tako sto ce je sto pre primiti u svoje clanstvo", dodao je on. Micunovic je najavio da ce ucestvovati na sastanku Politickog komiteta SE, 1. marta u Parizu, na kome ce biti razmotren "prvi nacrt izvestaja o Jugoslaviji, od kog ce zavisiti da li ce SRJ biti primljena u junu ili septembru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: