PERISIC: NESUGLASICE OKO HAGA

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2002.

19:00

Default images
Predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic rekao je da je na sastanku Predsednistva DOS doslo do neslaganja u vezi sa sadrzinom Zakona o saradnji s Haskim tribunalom. Na konferenciji za novinare Perisic je rekao da DOS trazi da zakon o saradnji s Haskim tribunalom, koji predvidja predaju jugoslovenskih drzavljana, bude usvojen na saveznom nivou, dok Demokratska stranka Srbije insistira da na saveznom nivou bude definisan samo okviran zakon, dok bi njegova operacionalizacija bila predvidjena republickim propisima. Perisic je rekao da je predstavnik DSS na Predsednistvu DOS takav stav obrazlozio tvrdnjama da Socijalisticka narodna partija Crne Gore nece podrzati usvajanje zakona na jugoslovenskom nivou ako on sadrzi odredbu o izrucenju jugoslovenskih gradjana Tribunalu. Perisic je rekao da sveobuhvatan zakon ipak mora biti donet na saveznom nivou jer ukoliko bi bio usvojen u republikama, ostala bi nedoumica kako bi postupak bio vodjen protiv ljudi u saveznim institucijama kao sto su pripadnici Vojske Jugoslavije ili Saveznog MUP. On je dodao da bi SNP ponovnim odbijanjem zakona dovela u pitanje opstanak Savezne vlade, uvela u krizu savezni parlament i znatno otezala odnose Srbije i Crne Gore. Prema njegovim recima, odbijanje usvajanja zakona sada "ne bi bio racionalan potez i SNP ne bi smeo da mu se protivi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: