EU: SOLANA U CETVRTAK U BEOGRADU

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2002.

19:00

Default images
Visoki predstavnik Evropske Unije Havijer Solana dolazi u cetvrtak u Beograd na nastavak razgovora o preuredjenju odnosa u jugoslovenskoj federaciji. Solana ce se sastati sa predsednikom Jugoslavije Vojislavom Kostunicom i crnogorskim predsednikom Milom Djukanovicem. U planu je, takodje, Solanin susret sa potpredsednikom Savezne Vlade Miroljubom Labusom i premijerom Srbije Zoranom Djindjicem.

Kako javlja dopisnik radija B92, prilikom ovog susreta ne treba ocekivati definitivan odgovor Mila Djukanovica na Solanin predlog.

"Sastanak Djukanovica i Solane treba shvatiti kao nastavak dijaloga izmedju Srbije i crne Gore pod pokroviteljstvom EU, i ne treba ocekivati definitivan odgovor predsednika Crne Gore na one predloge, sugestije i ideje koje su se javile tokom prethodnih razgovora sa Solanom", izjavio je Igor Luksic, portparol DPS-a. "Mi ovde bez ikakve nervoze i zurbe promisljamo nas odgovor, i on ce uslediti nakon dodatnih konsultacija koje nameravamo da obavimo nakon sastanka, dakle u roku za koji smo molili da se odlozi da bi nas odgovor bio kvalitetan. On ce u svakom slucaju poci od nasih nacionalnih interesa. Naravno, mi smo spremnio da uvazimo regionalni kontekst, evropsku politiku, kao sto smo i do sada uvek radili, ali cemo, pre svega, poci od nacionalnih interesa, i taj odgovor ce, verujem, doprineti da se u nastavku dijaloga da konacan odgovor na pitanje na koji ce se nacin resiti drzavno pravni status Crne Gore", dodao je on.

Podsetimo da vise dana unazad Kolaicija za Jugoslaviju poziva Djukanovica da prihvati plan EU, dok njegovi koalicioni partneri apeluju da pristupi organizaciji referendumskog izjasnjavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: