KOSTUNICA I DALJE NAJPOPULARNIJI, MILOSEVIC NAJNEPOPULARNIJI

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2002.

19:00

Default images
U Srbiji je i dalje najpopularnija licnost jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica o kom pozitivno misljenje ima 71 odsto gradjana, a najnepopularniji je Slobodan Milosevic, o kom negativno misli 70 odsto, rezultati su ankete centra "Medija Galup", vrsene u drugoj polovini januara 2002. na 1.000 ispitanika u Srbiji. Direktor ovog centra za istrazivanje javnog mnjenja Srbobran Brankovic je istakao da je drugi na listi politicara o kojima gradjani pozitivno misle guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic, za kog se izjasnilo 50 odsto ispitanika, a slede jugoslovenski sef diplomatije Goran Svilanovic sa 47 odsto i srpski premijer Zoran Djindjic s 40 odsto.

"Slobodan Milosevic ima los rejting, o njemu veoma pozitivno misli 9, uglavnom povoljno 12 odsto, uglavnom nepovoljno 14, a veoma lose 56 odsto", rekao je Brankovic na tribini Medija centra "Koalicija u trenziciji".

Prema trenutnom rejtingu politickih stranaka, Demokratska stranka Srbije ima 22 odsto, Demokratska stranka 13, male stranke u DOS desetak odsto, koliko i socijalisti, radikali 8, SPO 4, a Nova Srbija 3 odsto. Na izborima bi G17 Plus dobio 14 odsto, koliko i DS, a DSS 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: