"MILOSEVIC NIJE JEDINI ODGOVORAN"

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2002.

19:00

Default images
Predsednica Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovacevic Vuco ocenila je da su se na optuzenickoj klupi Haskog tribunala, pored Slobodana Milosevica, morali naci i njegovi najblizi saradnici, optuzeni za zlocine na Kosovu. "Pored Milosevica, na optuzenickoj klupi trebalo je da se nadju i Milutinovic, Sainovic, Stojiljkovic, Ojdanic, ali i oni koji su oznaceni kao nosioci zajednickog zlocinackog poduhvata, poput Kadijevica, Seselja, Jovica", pise Biljana Kovacevic Vuco u autorskom tekstu u "Dnevniku". Ona je ocenila da ne bi bilo dobro da se sudjenje Milosevicu zavrsi presudom jednom coveku, posto "za monstruozne zlocine ne moze biti odgovoran samo jedan covek". "Pri tom ne mislim na kolektivnu odgovornost, nego na vise individualnih odgovornosti, nego sto ih u ovom trenutku obuhvata haska optuznica", zakljucila je Biljana Kovacevic Vuco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: