CANAK: SPREMAN SAM DA SVEDOCIM PROTIV MILOSEVICA

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2002.

19:00

Default images
Predsednik Skupstine Vojvodine Nenad Canak izjavio je u nedelju da je spreman da, ukoliko bude pozvan, pred Haskim tribunalom svedoci u procesu protiv bivseg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Milosevica. Canak je agenciji Beta rekao da je imao kontakte sa kancelarijom Tuzilastva Haskog tribunala oko eventualnog pojavljivanja pred sudom u ulozi svedoka. "S tim sto za sada nije bilo razgovora u kojoj bi to funkciji bilo i na koji nacin", dodao je Canak. On je naveo da mu je 1996. godine, prilikom susreta u Zagrebu, sadasnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesic potvrdio da je postojala srpska delegacija koja je 1991. godine bila u Zagrebu, za vreme vukovarskih operacija. "U septembru, oktobru i novembru mesecu 1991. godine delegacija, koju je vodila Smilja Avramov, sa delegacijom Hrvatske, koju je vodio sef kabineta tadasnjeg predsednika Hrvatske Franje Tudjmana Hrvoje Ssarinic, dogovarala je i sacinjavala planove podele Bosne", kazao je Ccanak. On je ocenio da se navodi u odbrani Slobodana Milosevica da nije bilo nikakvog planiranja akcija u Hrvatskoj i Bosni jednostavno pobijaju navedenim Mesicevim tvrdnjama. Canak je rekao da se zbog toga i rodila potreba za njegovim eventualnim angazmanom u vezi sa pomoci u rasvetljavanju dogadjaja kojima se bavi Haski tribunal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: