REFERENDUM O PREDLOGU EU - SPEKULACIJE

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2002.

19:00

Default images
Portparol Demokratske partije socijalista Igor Luksic demantovao je tvrdnje da je predsednik Crne Gore Milo Djukanovic ponudio visokom predstavniku Evropske unije Havijeru Solani raspisivanje referenduma o predlogu Unije, umesto raspisivanje refrenduma o drzavnom statusu Crne Gore. S druge strane, potpredsednik Socijalisticke narodne partije Zoran Zizic upozorava da ukoliko Djukanovic ne prihvati ponudu Unije, uvodi Crnu Goru u izolaciju, javlja dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic. Tezu da je predsednik Djukanovic predlozio visokom predstavniku EU da se odrzi referendum o predlogu EU, Luksic je za podgoricki radio Antena M nazvao spekulacijom. »To su najobicnije spekulacije, dakle culi ste izjavu koju je dao Milan Rocen, savjetnik predsednika za spoljnu politiku. Izaslanici Solaninog kabineta su bili u Crnoj Gori, s njima se razgovaralo i zbog unutrasnjih konsultacija na svim nivoima i kroz komunikaciju sa Briselom, mi smo zamolili da se odgovor na inicijativu u odnosu na predlog i ideje koje je izneo g.

Solana tokom sastanka sa predsednikom Djukanovica, prosto saceka jos koji dan nas odgovor«, rekao je Luksic. Povodom aktuelne dileme – prihvatiti ili ne plan Havijera Solane, potpredsednik SNP-a Zoran Zizic je ponovio ocjenu da ukoliko DPS ne prihvati plan EU, uvesce Crnu Goru u samoizolaciju. »Ukoliko prihvate novi ustavni aranzman, priznace promasenost svog programa i pogubnost politike koju vode sto neminovno dovodi do krize vlasti. Prakticno, ako prihvate Solanin paket – kajace se, ako ne prihvate – jos i vise«, rekao je Zizic i zakljucio da je sa aspekta ocuvanja vlasti postojeca situacija za DPS prilicno bezizlazna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: