KOORDINACIONI CENTAR PODRZAVA ZAHTEVE SRBA IZ MITROVICE

Izvor: B92

Petak, 15.02.2002.

19:00

Default images
"Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju podrzava opravdane zahteve gradjana severnog dela Kosovske Mitrovice da imaju opstinu u okviru UNMIK administracije", izjavio je sef tog tela Nebojsa Covic, prenosi Radio B92. Ovakav stav Koordinacinog centra Covic je obrazlozio recima da po Rezoluciji za lokalnu samoupravu postoje dve mogucnosti.

Jedna je lokalna kancelarija, a druga je opstina. "Smatramo da je resenje problema u Kosovskoj Mitrovici upravo zasnovano na tome da Kosovska Mitrovica bude grad s nekoliko opstina i uredba 2000/45 UNMIK predvidja mogucnost da se gradjani mogu organizovati u opstinu kao vid lokalne samouprave. Mi mislimo da to pravo ne bi smelo da bude uskraceno ni Srbima", rekao je Covic. On je izneo misljenje da uprkos protestima Albanaca u Pristini, povodom hapsenja tri pripadnika rasformirane OVK, medjunarodna zajednica nece popustiti. "To je proces koji mora da se dogodi i samo je pitanje vremena i taktike kojim ce se intenzitetom raditi citava ta aktivnost. To je neminovna aktivnost i ne bih zeleo da zbog toga pravimo kompenzacije prema sprskoj nacionalnoj zajednici u smislu nekog balansa i uravnotezenja", zakljucio je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: