RUGOVA CE SVEDOCITI PROTIV MILOSEVICA

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2002.

19:00

Default images
Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ibrahim Rugova saopstio je da ce pred Haskim tribunalom za ratne zlocine svedociti protiv Slobodana Milosevica. "Bicu jedan od svedoka. Naravno, pocastvovan sam da svedocim za svoj narod i za Kosovo", rekao je Rugova.

On se nalazi na listi svedoka optuzbe, a Tuzilastvo je navelo da bi mogao biti prvi svedok. On je takodje prvi svedok optuzbe koji je izrazio spremnost da ode u Hag. "Taj proces je znacajan dogadjaj i satisfakcija za narod Kosova. On ce posluziti kao lekcija za sve ostale drzavnike da moraju postovati zakon", kazao je Rugova. U Tuzilastvu smatraju da bi Rugova mogao da svedoci o Milosevicevom "planu sprzena zemlja" za gusenje eventualne pobune kosovskih Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: