VESLI KLARK: SVEDOCICU PROTIV MILOSEVICA U HAGU

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2002.

19:00

Default images
Bivsi komandant NATO za Evropu Vesli Klark izjavio je u intervjuu za "Korijere dela sera" da je pozvan i da ce svedociti protiv bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica u Hagu. "Da li je kriv odlucice sud, ja na to ne mogu da odgovorim jer sam samo jedan od svedoka u procesu", rekao je Klark. On je rekao da je Milosevic "veoma inteligentan covek", dodavsi da je "tragicno to sto je uradio sebi i svojoj drzavi". Komentarisuci susrete s Milosevicem, Klark je rekao da su mu ostala u secanju dva susreta. "Prvi susret je bio septembra 1997, kada me je Milosevic pitao da zastitim neke njegove ljude u BiH". "Pitao sam ga sta su uradili i cime se bave, a on je samo odgovorio 'poslovima'", rekao je Klark, dodavsi da je tada shvatio da Milosevic "jos ima uticaj na prilike u BiH". Klark kaze da je drugi susret je vezan za situaciju na Kosovu. "Tada mi je Milosevic rekao da zna kako se postupa sa, kako ih je nazavao "ubicama i teroristima Albancima". "Jedan od njegovih generala pokazao mi je mapu s mestima na kojima se nalazilo oko 400 pripadnika albanske gerile", rekao je Klark. On istice da je preneo Milosevicu da ce eventualnom likvidacijom tih ljudi samo povecati gnev ostalih Albanaca koji ce se onda u mnogo vecem broju prikljuciti gerili. "Milosevic mi je na to odgovorio: 'Fale nam jos samo 2 nedelje da ih sve pobijemo, zasto nas sprecavate'", rekao je Klark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: