CRNOGORSKA VLAST CE ODGOVORNO RAZMOTRITI SOLANINE PREDLOGE

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2002.

19:00

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je u sredu da ce Crna Gora konstruktivno i odgovorno razmotriti najnovije ideje pokrenute tokom njegovog susreta sa predstavnikom EU Havijerom Solanom u Briselu i blagovremeno saopstiti svoj stav o tim predlozima. Djukanovic je tokom razgovora sa francuskim ambasadorom u SR Jugoslaviji Gabrijelom Kelerom izrazio nadu da se na Crnoj Gori "nece praviti presedan u odnosu na temeljne principe na kojima pociva EU i medjunarodna zajednica, medju kojima je i pravo svakog naroda da samostalno odlucuje o svojoj sudbini i svojoj buducnost", saopsteno je iz Kabineta predsednika Crne Gore. U saopstenju se navodi da je Djukanovic izrazio optimizam da demokratske strukture Crne Gore i Srbije do obostrano prihvatljivog resenja mogu doci demokratskim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: