DEMONSTRACIJE U KOSOVSKOJ MITROVICI ZBOG UKIDANJA OPSTINE

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2002.

19:00

Default images
Nekoliko stotina Srba protestovalo je u sredu u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog namere UNMIK da ukine Skupstinu opstine u severnom, srpskom delu grada i umesto nje ustanovi Kancelariju zajednica. Protest je bio masovniji nego proteklih desetak dana, posto su se zaposlenima u Skupstini opstine pridruzili radnici Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, obrazovnih ustanova i gradjani severne Mitrovice. UNMIK planira da Kancelarije zajednica otvori i u severnom i juznom delu grada, a da prizna samo jednu Skupstinu opstine, u juznom, albanskom delu Mitrovice, ciji je predsednik Albanac. Clan Koordinacionog tela protesta Momcilo Barovic ocenio je da bi otvaranje takve kancelarije i ukidanje opstine u severnom delu grada bilo "pogubno" za opstanak Srba u tom gradu. Predsednik nestranackog udruzenja "Most Sveti Dimitrije" Vladimir Rakic rekao je da je to udruzenje od prvog dana uz radnike Skupstine opstine i zatrazio da protest podrze Vlada Srbije i Koordinacioni centar za Kosovo. Protest se nastavlja i u cetvrtak, a za ponedeljak je najavljen centralni miting na Trgu Sumadija u centru severnog dela Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: