BATIC O KOMPROMITOVANIM LESKOVACKIM SUDIJAMA

Izvor: B92

Petak, 18.01.2002.

18:00

Default images
Nakon visednevnih protesta u javnosti zbog reizbora dvojice sudija iz Leskovackog okruga koji su svojevremeno kaznjavali nezavisne medije po zakonu o informisanju i ucestvovali postizbornim mahinacijama, republicki ministar Pravde Vladan Batic izrazio je u petak zaljenje zbog propusta u procesu imenovanja, i saopstio dalju sudbinu sudija Kocica i Kostadinovica.

"Staresina organa za prekrsaje u Leskovcu Ljubisa Kostadinovic upucen je u cetvrtak od strane poredsednika Veca za prekrsaje u Leskovcu, privremeno na rad u opstinski organ za prekrsaje u Presevu u trajanju od sest meseci. Sto se tice Zorana Kocica koji je imenovan za sudiju Veca za prekrsaje, a ranije je bio predsednik Veca za prekrsaje, posto smo dobili informaciju da je on postupao u drugostepenom postupku po predmetima vezanim za famozni Zakon o javnom informisanju, ja sam, kao ministar pravde pokrenuo postupak za njegovo razresenje", rekao je Batic.

Zanimljivo je da u vreme trajanja konferencije za novinare ministra pravde u Vladi Srbije, predsednik leskovackih socijalista Zivojin Stefanovic u izjavi novinarima pozdravio odluku Ministarstva pravde o reizboru dvojice sudija. "Mi podrzavamo izbor Kocica i Kostadinovica i dobro je sto se ministrstvo nije upustalo u njihovu partijsku pripadnost. Insistiranje loklanog DOS-a na partijksoj pripadnosti sudija uvod je u politicku, a ne pravnu drzavu", kazao je Stefanovic, ocigledno ne znavsi za najnoviji stav ministarstva.

Na kraju, podsetimo - sudija Zoran Kocic je u svojstvu predsednika Veca za prekrsaje 1999. godine potvrdio resenja sudija za prekrsaje u Vranju i Leskovcu kojim su "Novine Vranjske" kaznjene sa ukupno 800 hiljada dinara, a leskovacki mesecnik "Prava coveka" sa 220 hiljada dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: