KOSTUNICIN KABINET DEMANTUJE

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2002.

18:00

Default images
Kabinet jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice je u cetvrtak uvece demantovao da je on jednoj novinskoj agenciji s Kosova rekao da su americke trupe uhapsile Radovana Karadzica i Ratka Mladica.

"Predsednik nije rekao nista slicno. Uveravam vas da predsednik nije dao nikakvu izjavu nikakvoj agenciji s Kosova", rekla je Rojtersu rukovodilac predsednickog informativnog biroa Neda Stanisavljevic. "Ne, nemamo takvu informaciju. Da se to dogodilo na nasoj teritoriji, mi bismo bili informisani", rekao je i savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic. Demanti je stigao i iz kabineta srpskog premijera Zorana Djindjica, gde je receno: "Ne, niko o tome nije cuo nista. Mi bismo morali znati kad se desi tako nesto". Vest je, inace, lansirala ruska agencija Itar-Tas, a preuzeo Bi-Bi-Si u Londonu. U njoj stoji da je Kostunica kosovskoj novinskoj agenciji rekao da su americki specijalci uhapsili bivseg predsednika Republike Srpske i nacelnika generalstaba srpskih snaga u Bosni. Vest ruske agencije datirana je iz Rima i u njoj, takodje, stoji da je rec o "kosovskoj novinskoj agenciji UPI", kojoj je Kostunica navodno dao intervju i rekao da su vlasti u Beogradu pocele proceduru za izrucenje Karadzica i Mladica sudu u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: