PERISIC: PAVKOVIC JE DRZAVNI PROBLEM

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2002.

18:00

Default images
Potpredsednik vlade Srbije i jedan od lidera DOS Momcilo Perisic odbacio je optuzbe da je svojevremeno "planirao vojni udar i likvidaciju tadasnjih opozicionih lidera, a sadasnjih koalicionih partnera". On je nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsu Pavkovica nazvao "drzavnim problemom", i optuzio ga da problem koji ima sa "pripadnicima VJ, koji razmisljaju svojom glavom, s pripadnicima naroda, DOS, ove drzave i medjunarodne zajednice, prebaci na licni sukob Perisic – Pavkovic". U izjavi novosadskom "Gradjanskom listu" on je naveo da su ovakve optuzbe usledile zato sto "Pavkovic oseca da je ugrozen". On je dodao da je "od 1991. pa do 1997. godine, u vreme dok je bio nacelnik generalstaba, pokusavao da zastiti Pavkovica i sve ljude na Kosovu i Metohiji da ne budu predmet medjunarodne zajednice i posebno Haskog tribunala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: