BATIC KRAJEM JANUARA U POSETI TRIBUNALU

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2002.

18:00

Default images
Ministar pravde Srbije Vladan Batic najavio je u utorak da ce krajem januara posetiti Haski tribunal, kako bi pomogao da se proceduralno resi pitanje odobrenja penzionisanom admiralu jugoslovenske vojske Miodragu Jokicu da se brani sa slobode.

"Kao i u slucaju Biljane Plavsic, Ministarstvo pravde Srbije dalo je garancije Haskom tribunalu da se admiral Jokic brani sa slobode i krajem januara trebalo bi da otputujem u Hag da se to pitanje proceduralno resi", rekao je Batic na konferenciji za novinare u Kragujevcu.Batic je najavio da ce se od naplate sudskih taksi obezbediti sredstva za isplatu plata sudijama u iznosu od 1.000 nemackih maraka, cime ce se stvoriti uslovi da Srbija dobije nepotkupljive i nekorumpirane sudije. "Sa 20 odsto realizacije naplate sudskih taksi obezbedice se sredstva za isplatu plata sudijama u ovom iznosu cime ce se stvoriti uslovi da Srbija dobije nepotkupljive i nekorumpirane sudije kojima ce gradjani verovati", rekao je Batic na konferenciji za stampu u kraljevackom Okruznom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: