Ministar Ivan Markovic obecao da ce oprema TV Kraljeva biti vracena

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2000.

20:33

Default images
Skupstina opstine Kraljevo, spremna je, kao osnivac Javnog preduzeca "Ibarske novosti" u cijem sastavu radi i TV Kraljevo, da do subote plati Saveznom ministarstvu za telekomunikacije iznos od 507.000 dinara, kao naknadu za koriscenje televizijskog kanala, ali trazi od ministarstva pismeni, a ne usmeni zahtev. Predsednik Skupstine opstine Kraljevo Mladomir Novakovic rekao je da mu je jugoslovenski ministar telekomunikacija Ivan Markovic obecao da ce do subote vratiti opremu i izdati dozvolu za rad lokalne radio-televizije na kanalu 48. Novakovic je, govoreci na mitingu u centru grada pred vise od 5.000 gradjana, rekao da se sreo sa Markovicem i razgovarao o dozvoli za rad RTV Kraljevo. Buduci da su demonstranti pre mitinga saznali za susret Novakovica i Markovica, pocetak govora gradonacelnika Kraljeva bio je docekan zvizducima i povicima "Izdaja". Predsednik opstinske vlade u Kraljevu, Zvonko Obradovic, za Radio B2-92 izjavio je ovim povodom da je obecanje o vracanju opreme dato usmeno i objasnio: "Mi cemo sacekati pismeno zvanicno obavestenje. Mozda ce savezna ili republicka vlada reagovati, tako sto ce doneti 507.000 dinara kao pomoc Kraljevu. To se od nas trazi, mi resenje nemamo, kao nekakav zvanicni akt - koliko dugujemo. Spremni smo da ovaj nesporazum otklonimo, ali moramo jednom da progovorimo i o tome sta drzava duguje gradu, gradjanima, preduzecima, i da li drzava ima obavezu prema ovoj kuci koja je urusena u bombardovanju, u najmanju ruku da bude oprezna, a ne da se pred ponoc dolazi i otima oprema svih Kraljevcana", rekao je Obradovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: