NEMA DOGOVORA VLADE I SINDIKATA PROSVETE

Izvor: B92

Petak, 07.12.2001.

18:00

Default images
Predstavnici Vlade Srbije i nekoliko sindikata prosvetnih radnika ni u petoj rundi razgovora nisu postigli konacan dogovor o povecanju zarada prosvetnih radnika, a sindikat "Nezavisnost" vec je odlucio da 12. decembra krene u strajk s minimumom procesa rada.

Potpredsednik Unije prosvetnih radnika Bojan Ristic u izjavi za Radio B92 kaze da je za 14. decembar zakazana nova runda pregovora s predstvanicima Vlade. "Ukoliko ni tada ne postignemo nikakav konacan dogovor, svi sindikati prosvetnih radnika donece odluku o zajednickom delovanju", kaze Ristic. "Predlog Vlade da osnovna cena rada bude povecana za 7,5 odsto i prosvetnim radnicima da jednokratna pomoc od 3.000 dinara nije prihvacen. Dogovoreno je da u petak, 14. decembra, budu nastavljeni pregovori, kako o plati za novembar i decembar 2001, tako i o budzetu za 2002, gde bismo bili bolje tretirani nego do sada.

Predlog Vlade je da cena rada bude 856 dinara i time bi plata profesora-pocetnika bila 8.336 dinara. Medjutim, o ovoj ponudi se mora izjasniti i nase clanstvo, te zbog toga predstavnici sindikata nisu smeli nista da prihvate, ni da potpisu", rekao je Ristic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: