PROSVETARI MOZDA STUPAJU U STRAJK

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2001.

18:00

Default images
Sindikati prosvetnih radnika najavili su u sredu mogucnost stupanja u strajk, ukoliko u cetvrtak na sastanku sa ministrima vlade Srbije ne bude postignut dogovor o povecanju plata. "Ukoliko vlada nastavi sa obmanama, realna je mogucnost da prosvetari stupe u strajk", izjavili su predstavnici Granskog sindikata Nezavisnost i Sindikata obrazovanja Srbije, koji u zahtevu za povecanjem plata od 50 odsto imaju podrsku Unije prosvetnih radnika. Ministar finansija Bozidar Djelic, na poslednjem sastanku sa sindikalcima, ostao je pri stavu da zarade u prosveti mogu biti povecane za 5 odsto, uz jednokratnu pomoc od 3.000 dinara. Predsednik Granskog sindikata obrazovanja Nezavisnost Zdravko Kovac kaze da prosvetni radnici zahtevaju da se prema svim korisnicima budzetskih sredstava ravnopravno postupa: "Zahtevi za ujednicavanje kriterijuma dodatno su razljutili drzavnog riznicara, doktora Djelica, koji ovoga puta nije postedeo ni svoga kolegu doktora Knezevica kada je, doduse blago i mlako, pokusao kompromisno da uvazi opravdane zahteve prosvetara. Neprimereno i mestu i funkciji na kojoj se nalazi, uvazeni ministar je izvredjao prisutne nazvavsi ih neznalicama, nerealnim osobama i gubitnicima. To je samo jedan deo onoga sto je juce bilo u upotrebi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: