DJINDJIC O MEDIJIMA

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2001.

18:00

Default images
Premijer Srbije, Zoran Djindjic, je u nedelju - po dolasku u Beograd - govorio i o sporu nastalom posle zahteva B92 i ANEM da se hitno donese Zakon o radiodifuziji, sto predstavlja deo obecanja nove vlade date posle 5. oktobra. On je ponovio da podela frekvencija nije u nadleznosti njegove Vlade i rekao da je rad na predlogu Zakona o radio difuziji pri kraju: "Ja sam imao jedno izlaganje u Institutu za mir, uvece smo imali jedan mali koktel gde mi je direktor tog Instituta rekao da je g. Veran Matic insistirao na tome da on sutra na toj diskusiji procita njegovo pitanje i u tom pitanju je bilo receno da su danas mediji u Srbiji u tezoj situaciji nego sto su bili u vreme Milosevica.

Mislim da treba imati dosta hrabrosti, da ne kazem neku drugu rec, da bi se to tvrdilo. Narocito ako idete u Ameriku da promovisete demokratsku Srbiju i da u odnosu na to trazite nesto, mislim da je prilicno nezgrapno krenuti sa tom pricom da je, zapravo, ne samo isto kao u vreme Milosevica, nego da je jos i gore. Pitanje frekvencija nije u nadleznosti republicke vlade, pitanje donosenja Zakona o informisanju i Zakon o radiodifuziji jeste u nadleznosti republicke vlade, ali se republicka vlada time ne bavi. Preko potpredsednika Zarka Koraca to je predato u nadleznost ekspertima i mi s vremena na vreme dobijamo izvestaj da se na tome radi i da je to blizu kraja. Znajuci da je to osetljivo pitanje, mi smo se dogovorili da vlada taj zakon ne donosi kao vlada, nego da pokusamo da ga kroz javnu raspravu definisemo onako kako u ovom trenutku odgovara vecini interesa u medijima u nasem drustvu", kaze Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: