COVIC O ZAHTEVU ALBANCA SA JUGA SRBIJE

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2001.

18:00

Default images
Predstavnici Albanaca iz Preseva, Bujanovca i Medvedje uputili su drzavnim organima program konkretnih mera za resavanje krize u ovom regionu. Zahteva se uvodjenje privremenih mera u opstinama Bujanovac i Medvedja i odrzavanje prevremenih loklanih izbora na osnovu novih izbornih jedinica koje bi odgovarale etnickom sastavu stanovnistva. Zahteva se i obezbedjivanje srazmernog ucesca Albanaca u svim organima i ustanovama lokalne i regionalne samouprave, kao i izmena Zakona o izboru narodnih poslanika koji bi "omogucio adekvatnu zastupljenost u republickom parlamentu na prvim narednim izborima". Na pitanje hoce li se izaci u susret ovim zahtevima, koordinator Vlade zaduzen za jug Srbije Nebojsa Covic je odgovorio: "To je tek u fazi price i nema problema jer su to nasi gradjani. Oni treba da postanu svesni da su gradjani Jugoslavije i Srbije, da nema paralelnih institucija na jugu Srbije, kao i da lokalni izbori mogu biti raspisani i sprovedeni ali da pre toga mora da biti sproveden popis na jugu Srbije, da vidimo da neko nije slucajno duplo registrovan u Makedoniji ili troduplo ili cetvoroduplo. To cemo uraditi sa OEBS i po njegovim kriterijumima", rekao je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: