Deo prosvetnih radnika nastavlja strajk

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2000.

20:10

Default images
U preko 400 skola u Srbiji nastavlja se strajk prosvetnih radnika, nezadovoljnih predlozenim povecanjem cene rada sa 253 na 305 dinara, javlja Beta. Unija sindikata prosvetnih radnika, nezavisni sindikat Vojvodine, sindikata "Prosvecenost" i sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", odbacili su predlog vlade Srbije da se cena rada poveca na 305 dinara, insistirajuci na vezivanju za prosecnu zaradu u republici kako se zarade prosvetara ne bi menjale samo novim strajkovima. Ovi sindikati odlucili su da prekinu potpunu obustavu rada i da nastave sa tzv. zakonskim strajkom – skracenjem casova na 30 minuta.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije, tzv. drzavnog sidnikata, Branislav Pavlovic ocenio je da strajk koji su ove nedelje nastavili nezavisni sindikati prosvetnih radnika "nece dati nikakav rezultat" i da je dogovorom koji je njegov sindikat potpisao sa vladom Srbije postignut "maksimum", javlja Beta. "Mozda postignuto povecanje izgleda kao jako malo, ali vi ne mozete traziti ono sto ne postoji", kazao je Pavlovic na konferenciji za novinare i dodao da je vezivanje cene rada u prosveti za prosecnu zaradu u republici, sto traze ostali sindikati, "neostvarivo". Prema njegovim recima, "uspeh" je to sto ce martovska zarada prosvetara u odnosu na decembarsku biti uvecana za 45,5 odsto, sto je postignuta dinamika isplata "mesec za mesec" i sto su isplacene zaostale naknade za topli obrok za proslu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: