ANTRAKS-POSILJKE U SAD

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2001.

19:00

Default images
U kancelarijskoj zgradi americkog Senata 31 osoba na radu, medju kojima su vecina saradnici lidera demokrata u amerikom Senatu Toma Desla, izlozena je u sredu antraksu posto je u njegovoj kancelariji pre dva dana otvoreno pismo koje je u sebi sadrzalo veoma mocnu verziju tog bioloskog agensa, javlja dopisnik Radija B92 Milan Pavlica, novinar Glasa Amerike. Predsedavajuci Predstavnikog doma Denis Hastert saopstio je da ce obliznja zgrada donjeg doma Kongresa biti zatvorena sve do ponedeljka, a da ce za to vreme prostorije biti pregledane da li sadrze tragove antraksa. S druge strane, lideri u Senatu tvrde da u njihovom ventilacionom sistemu nema tragova antraksa, iako je predsedavajuci Hastert ranije saopstio da ga ima. U senatskoj zgradi 12 kancelarija i dalje je zatvoreno zbog potrage za tragovima antraksa. Na stotine ljudi nalazilo se u toj zgradi u trenutku kada je zarazeno pismo otvoreno. Oni su testirani na antraks i rezultati tek pristizu. U medjuvremenu, svi uzimaju antibiotike. U Njujorku male koliine antraksa pronadjene su i u policijskom odeljenju u zgradi guvernera Dzordza Patakija na Menhetnu.

Istraga je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: