DOKAZI O AKTIVNOSTIMA TALIBANA I AL KAIDE U BIH

Izvor: B92

Petak, 12.10.2001.

19:00

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte izjavila je u intervjuu za "Prese" da ima dokaze da su Talibani i teroristicka organizacija Osame bin Ladena Al Kaida aktivni i u BiH. "U nasoj istrazi naisli smo na takve dokaze. Bin Laden i njegovi ljudi aktivni su i u BiH. To je sigurno. Dokaze sam predala americkom ambasadoru za ratne zlocine pri UN Pjeru Porsperu", rekla je Del Ponte. Prema njenim recima, trenutno je u fazi istraga da li su Bin Ladenovi teroristi prokrijumcareni i u Makedoniju kako bi tamo destabilizovali situaciju.

Ona je rekla da bi Haski tribunal mogao da optuzi Bin Ladena "ukoliko to medjunarodna zajednica zeli i ukoliko bi UN dale odgovarajuci mandat ovom sudu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: