POSEBAN FOND ZA ONE KOJI RADE PREKO PLANA

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2001.

19:00

Default images
Generalni direktor "Elektroprivrede Srbije" Ljubomir Geric ocekuje od svojih radnika da ubuduce probleme s platama resavaju u firmi, a ne strajkovima i pritiscima na ministre finansija i energetike Bozidara Djelica i Gorana Novakovica. On je na konferenciji za novinare izjavio da je to upravo cilj Sporazuma koji je u pripremi i kojim treba ubediti Sindikat EPS da odustane od generalnog strajka, koji je odlozen za cetvrtak, javlja B92. Geric kaze da EPS predlaze, dok traje uredba o zamrzavanju plata, formiranje posebnog fonda iz koga ce biti nagradjivana preduzeca koja rade preko plana, a u firmi ce biti nagradjivani najvredniji radnici. "Mislim da bi se to moglo resiti jednim primerenijim ili blazim putem, tako sto bismo osnovali fond iz ukupnog dela, pa bi onima koji dobro rade dali i nagrade. Znaci, ne bi celo Javno preduzece dobilo taj procenat, nego samo grupe koje tamo ostvaruju pozitivan rezultat", istakao je Geric. On je istakao da ce dogovor sa sindikatom biti prilagodjen specificnostima u svakom od preduzeca EPS, ali da je sporazum potpisan sa Sindikatom "Kolubare"

dobra osnova. Prema njegovim recima, posledice strajka u "Kolubari" mogu donekle biti umanjene. Dodao je, medjutim, da je ubuduce neophodno postovanje zakonskih propisa kako strajk ne bi ugrozavao elektroenergetski sistem. "U slucaju strajka mora se postovati minimum procesa rada, koji prema vazecoj uredbi iznosi 90 odsto, a istovremeno, doslo bi do restrikcija u isporuci struje od 10 odsto", naveo je Geric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: