DO SADA POGINULO 76 LJUDI U AVGANISTANU

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2001.

19:00

Default images
U americkim napadima na Avganistan, koji su poceli u nedelju uvece, do sada je poginulo 76 ljudi, a oko 100 povredjeno. Prema podacima koje su prikupili agencija Avgan islamik pres i zvanicnici u vecim gradovima koji su pogodjeni u americkim napadima, u Kandaharu, sedistu vladajucih Talibana, poginulo je 28, a Kabulu 25 ljudi. U glavnom gradu Avganistana Kabulu je u sredu uvece odjeknulo sedam snaznih ekplozija. Prema izjavama ocevidaca u napadu ucestvuje najmanje cetiri aviona, koji su izbacili sedam bombi. Talibanske snage odgovaraju protivavionskom vatrom.

Portparol radikalne islamisticke organizacije Al-Muhadjirun rekao je londonskom birou pakistanskog dnevnika da je premijer Toni Bler postao "legitimna meta" za muslimane, jer se Britanija pridruzila americkim vazdusnim udarima na Avganistan. Talibani su potvrdili da je u Avganistanu uhapsen jedan francuski novinar, Misel Perar, novinar pariskog nedeljnika "Pari mac", koji se nalazi pod istragom zbog spijunaze.

Americki avioni bombardovali su u utorak uvece aerodrome i druge objekte u Kabulu, Kandaharu, Heratu i Dzalalabadu, javlja agencija AIP, sa sedistem u Pakistanu. Americki sekretar odbrane Donald Ramsfeld izjavio je da su svi talibanski aerodromi, osim jednog, osteceni u bombardovanju Avganistana i dodao da su SAD u mogucnost da vrse 24-casovne napade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: