NASTAVLJENI RAZGOVORI VLADE I RUDARA

Izvor: B92

Utorak, 09.10.2001.

19:00

Default images
Vlada Srbije i resorni ministar Goran Novakovic nastvoili su u utorak uvece pregovore sa razlicitim sindikalnim strukturama u Elektroprivredi Srbije. Nakon razgovora sa ministrom Novakovicem, pored Kostolackih rudara, strajk su prekinuli i rudari iz 9 jamskih ugljenokopa. U ovim trenucima Vlada vodi pregovore sa sindikatima Kolubare o prekidu strajka i sa sindikatom EPS koji je za sredu najavio pocetak generalnog strajka. Kako saznaje B92, novi pregovori ministra Novakovica i predstavnika sindikata Kolubare poceli su u 20 casova u Lazarevcu u Upravnoj zgradi preduzeca. Istovremeno u Beogradu su u 18 casova poceli pregovori zamenika ministra energetike Dimitrija Vukcevica sa predstavnicima sindikata EPS. Portparol sindikata Dragan Vesic izjavio je za B92 da vlada tokom ovoih pregovora nije ponudila nista novo.

Telefonski razgovori clanova strajkackog odbora sa ministrom Novakovicem trajali su u utorak skoro osam casova, ali sporazum o lokaciji na kojoj bi se pregovori nastavili nije postignut. U vise navrata dogovor je pokusao da postigne clan strajkackog odbora Milan Djordjevic, koji je posle svega za B92 rekao: "Nudio mi je Novi Sad, Nis itd. i na kraju dosli smo do nekog suzavanja prostora, gde nam je ponudio zgradu Opstine Lazarevac, koja je udaljena nekih 300 do 400 metara od zgrade poslovodstva "Kolubare", na sta sam ja odgovorio da mi nismo u politickom strajku. Mi necemo politizaciju zato sto Opstina ne pripada Kolubari. Opstina je ustanova za sebe, a "Kolubara" je mesto gde se kopa ugalj", rekao je Djordjevic.

Djordjevic je rekao da je ministar energetike izrazio bojazan za svoju bezbednost, s obzirom na provokacije koje je doziveo tokom posete Kolubari u ponedeljak. Radnici, u izjavi za B92, tvrde da su nezadovoljni, ali i da bezbednost clanova Vlade nije ugrozena.

Strajk preko 17.000 radnika "Kolubare" poceo je pre sedam dana.

Strucnjaci tvrde da svakim danom biva izgubljeno preko milion dolara.

Rudari kazu da nece odustati od zahteva i isticu da njihov protest nema veze sa politikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: