U BIH UHAPSENO LICE ZBOG MOGUCE VEZE SA BIN LADENOM

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2001.

19:00

Default images
Ministar policije federacije BiH Muhamed Besic saopstio je da su policajci u Zenici u ponedeljak uhapsili jedno lice za koje se osnovano veruje da je povezano sa Osamom bin Ladenom, javlja dopisnik Radija B92, Zoran Zuza.

U Zenici je, prema Besicevim recima, uhapsen Bensai Belkacen, zvani Mezd, zbog osnovane sumnje da je povezan sa Osamom bin Ladenom. Kao dokaz ove tvrdnje, ministar policije federacije BiH, naveo je da je kod uhapsenog pronadjen telefonski broj visokog oficira Bin Ladenove "Al Kaide", Abu Al Maida, sto je, kako je receno na konferenciji za novinare, bio i glavni signal za hapsenje Belkacena. Njegova nacionalnost jos nije utvrdjena, jer se, kazao je Besic, podaci u vise isprava, pronadjenih kod uhapsenog, ne slazu. Za sad se ne zna da li je rec o licu rodjenom u Alziru ili Jemenu. Ono sto je takodje zanimljivo je da je Belkacen obnovio bosansko drzavljanstvo 21. jula ove godine, sto dokazuje da su i nove vlasti u Sarajevu umesane u izdavanje bosanskih pasosa licima iz islamskih zemalja. Inace, bosanske vlasti uzdrzane su pozdravile napade na Avganistan, naglasavajuci da oni mogu dovesti do velike humanitarne katastrofe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: