PREGOVORI VLADE I SINDIKATA "KOLUBARE"

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2001.

19:00

Default images
U "Kolubari" su u ponedeljak poceli pregovori predstavnika rudara koji vec 6 dana strajkuju i ministra energetike Gorana Novakovica. Radnici sva 3 ugljenokopa povrsinskih kopova "Kostolac" u ponedeljak ujutro su obustavili strajk posto su postigli dogovor s Novakovicem. On je posle kopa "Tamnava Istok" otisao u Polje D u Medosevcu gde su ga rudari cekali nekoliko sati kako bi pregovori poceli. Jedan od njihovih vodja Zdravko Vucetic pozdravio je recima: "Dobrodosao ministre medju rudare 'Kolubare'". "Pre nego sto nastavimo pregovore, bez obzira na to koliko nas to kosta, trazimo da nam kazes da smo ti trazili minimum 5 do 8 odsto, inace ce biti strajka. Nisi nas shvatio i rekao si da hoces da vidis kako izgleda strajk u 'Kolubari'.

Evo, Gorane, sada vidis kako izgleda strajk u 'Kolubari'", rekao je Vucetic. Novakovic se obratio nezadovoljnim rudarima podsecajuci ih na ono sto je Vlada Srbije vec ucinila za njih. "Dosao sam da vidim koji su problemi i sta se desava, sta mozemo da se dogovorimo da pocnete rad.

Kada smo se poslednji put sreli, stekao sam utisak da nece biti strajka.

Plata se prvo placa vama, a ne bolnicama, skolama i penzionerima. Rekli ste mi da vam je prosle godine nekoliko plata ukradeno, pa smo mi poceli da pomeramo datume unazad", rekao je Novakovic.

Nakon 5 sati razgovora, nesto posle 20 casova, u ponedeljak su prekinuti pregovori predstavnika rudara "Kolubare" i ministra energetike Gorana Novakovića. Novi razgovor zakazan je za utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: