U nedelju DS bira novog predsednika stranke

Izvor: B92

Subota, 26.02.2000.

19:11

Default images
Skupstina Demokratske stranke izabrace u nedelju novog predsednika i najvise funkcionere stranke i odlucivati o promeni Statuta. Za lidera demokrata kandidovali su se sadasnji predsednik Zoran Djindjic i potpredsednik Slobodan Vuksanovic, koji su se pismeno obavezali da nece napustiti stranku ukoliko izgube na izborima. Uoci seste skupstine Demokratske stranke, Djindjic je u izjavi za B2-92 izneo ocekivanje da ce biti usvojene promene Statuta koje vode reorganizovanju stranke, prosiruju rukovodstvo i omogucavaju da se na teritorijalnom principu dobije tim koji ce uspesno voditi izbornu kampanju. Na nase pitanje da li svoju ponovnu kandidaturu zasniva na dosadasnjim reziltatima DS ili ce sutra ponuditi novi predsednicki program, Djindjic je rekao: "Jos nisam odlucio sta ce biti sadrzaj mog obracanja, verovatno odredjeni predlog strategije za period u kome treba stabilizovati infrastrukturu stranke da moze da ponese teret izbora, stabilizovati SZP da moze da vodi kampanju, napraviti dogovor sa opozicijom o jedinstvenoj listi, izdejstvovati dobre izborne uslove, znaci, ima toliko teskih poslova da odredjeni predlog da se oni obave, po mom misljenju, predstavlja najbolju prezentaciju jedne kandidature". Drugi kandidat za predsednika DS, Slobodan Vuksanovic, rekao je za nas program kako od Skupstine stranke ocekuje da bude primer Srbiji da je moguce orzanizovati postene izbore i pokaze da su promene normalna stvar. “Delegati znaju koje su prepreke razvoju DS”, ocenio je Vuksanovic. Upitan kakav ce program, kao kandidat za predsednika, sutra ponuditi clanstvu, Vuksanovic kaze: "Ono sto ja nudim jeste timski rad, afirmacija veceg broja ljudi, utvrdjivanje politike u organima stranke i mogucnost da svaki kandidat DS nastupi pred biracima bez ikakve hipoteke prosllih godina, hipoteke koja je uslovljena bilo drzavnom propagandom bilo nekim objektivnim greskama. Takodje, nudim DS-u da bez ikakvog kompleksa ucestvuje u opozicionim okupljanjima, opozicionim aktivnostima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: