Pocelo deljenje resenja o otkazima radnicima "ABC Grafike"

Izvor: B92

Utorak, 22.02.2000.

19:55

Default images
Stecajna uprava stamparije “ABC Grafika” pocela je da deli resenja o prestanku radnog odnosa radnicima tog preduzeca, nad kojim je 27. januara otvoren stecajni postupak. Predsednik sindikata “ABC Grafike” Vera Ristic rekla je za B292 da je u utorak, od 284 radnika, resenja o otkazima dobilo njih 26, medju kojima ima i onih koji su pred penzijom. “Situacija je zaista abnormalna”, kaze Vera Ristic i dodaje da, prema njenim saznanjima, jos 100 radnika u sredu, treba da dobije resenja o prestanku radnog odnosa. Na pitanje da li su radnici tim povodom razgovarali sa stecajnim upravnikom stamparije, Ristic odgovara:

"Razgovarali smo, ali on navodno nije vise nadlezan za nas. Naveo nam je da u stecajnoj masi nema nikakvog priliva, (on to vec verovatno zna unapred), rekao nam je da nece biti isplacene zaostale zarade, niti ce nam biti uplaceni doprinosi penzioni i invalidski od avgusta, kada je blokirana "ABC Grafika". Stecajni upravnik nam je, takodje, rekao da vise nista ne ocekujemo od njega, ali podvlacim, ima medju zaposlenima i bracnih parova, jako puno mladih, a tu je i moje troje dece", izjavila je vidno potresena predsednik sindikata Vera Ristic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: