ANEM podneo krivicnu prijavu protiv Seselja

Izvor: B92

Petak, 18.02.2000.

21:09

Default images
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija u petak je obavestila javnost da je 15. februara Cetvrtom opstinskom tuzilastvu u Beogradu podneta krivicna prijava protiv Vojislava Seselja, potpredsednika Vlade Srbije i predsednika SRS, zbog krivicnog dela ugrozavanja sigurnosti i sirenja laznih vesti.U krivicnoj prijavi se navodi da je svojim istupanjem na konferenciji za novinare SRS, okrivljeni Seselj izneo tvrdnju da su novinari pojedinih nezavisnih medija, medju kojima i B2-92, saucesnici u ubistvu saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovica i zapretio novinarima.

Kao dokaz za cinjenice navedene u krivicnoj prijavi, predlozeno je pribavljanje tonskog i video zapisa sa pomenute konferencije za novinare od RTS-a i TV Studio B, koji su te zapise emitovali u svojim informativnim emisijama 10. februara. Prema podacima kojima ANEM raspolaze, navedena krivicna prijava uzeta je u rad. ANEM se nada da ce u postupku po podnetoj prijavi nadlezno tuzilastvo u najskorijoj buducnosti uputiti Vladi Republike Srbije zahtev da se izjasni o imunitetu koji uziva njen potpredsednik Vojislav Seselj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: