Usaglasen predlog poslovnika Komisije za Ustavnu povelju

Beograd --

Izvor: B92 Srbija, Crna Gora
Podeli

Komisija za izradu Ustavne povelje Srbije i Crne Gore usvojila je u subotu poslovnik o radu, tako da ce na narednom sastanku clanovi Komisije poceti da razmatraju resenja za sadrzaj Povelje. Nakon sastanka u Beogradu, predstavnik DOS Srdjan Sikimic rekao je da je poslovnik usvojen jednoglasno, da je dogovoreno da rad Komisije, koja ima 27 clanova, vodi 6 kopredsednika, a utvrdjen je i nacin izglasavanja odluka. "Nase opredeljenje je da ce sve odluke biti donosene dvotrecinskom vecinom glasova uz uslov da je vecina parlamentarnih delegacija glasala za odredjen predlog. Sto se tice rada Komisije, tu je potrebna vecina od ukupnog broja clanova da bi Komisija mogla da radi. Poslovnik sadrzi jedno resenje, jedno telo sa statusom kopredsedavajucih, koje se sastoji od 6 clanova i to su ljudi koji su zaduzeni za organizaciju i predsedavanje sednicama i oni ce se smenjivati po azbucnom redu", kaze Sikimic.

Naredni sastanak Komisije zakazan je za sredu u Podgorici i tada ce poceti rad na konkretnim zadacima, rekao je predstavnik Demokratske partije socijalista Igor Luksic. "Nastavljamo naredne sedmice iako je bilo predloga da nastavak bude tokom jula. Radicemo u Podgorici gde cemo se dogovoriti o nacinu rada i pristupiti onome sto je sustinski zadatak Komisije", kaze Luksic.

Komisija za izradu Ustavne povelje osnovana je u utorak, 18. juna i cini je po 9 predstavnika saveznog, crnogorskog i srpskog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.