Krivicna prijava protiv urednika Tanjuga i krivicna tuzba protiv Pajdica

Izvor: B92

Sreda, 16.02.2000.

20:35

Default images
Advokati Aleksandra Tijanica saopstili su da ce protiv glavnog i odgovornog urednika Tanjuga Dusana Djordjevica podneti krivicnu prijavu, dok ce protiv Djordjevica, ali i novinara lista "Borba" Ivana Pajdica biti podneta i privatna krivicna tuzba i tuzba za naknadu stete, sa visokim odstetnim zahtevom. U saopstenju iz advokatskih kancelarija Borivoja Borovica, Zdenka Tomanovica i Gorana Draganica navodi se da ce "celokupan iznos dobijen na ime naknade stete Tijanic nameniti izbeglicama iz Krajine, Bosne, Kosova i penzionerima za neisplacene penzije". Advokati su takodje naveli da Tijanic nece podnositi prekrsajne prijave "protiv glasila koja su objavila te neistine, jer ne zeli da koristi odredbe Zakona o javnom informisanju", prenosi Beta.

Reagujuci na Tijanicevu najavu tuzbe protiv novinara "Borbe" Ivana Pajdica, zamenik glavnog urednika ovog lista Teodor Andjelic je u izjavi za nas program rekao: "Moj prvi kometar je da bi svaki drugi - treci tekst Tijanica takav da bi neko mogao i da ga tuzi. Dok je imao svoje novine moglo ga je tuziti 20 ljudi dnevno. Njegov kriterijum pisanja je takav da on nema moralno pravo da tuzi bilo koga", rekao je Andjelic.

Gostujuci u emisiji programa B292 “Pescanik”, Aleksandar Tijanic je rekao da veruje da hajka koja se protiv njega vodi nije pokrenuta od strane Slobodana Milosevica i njegove supruge, ali da su oni o tome dobro obavesteni. Tanjug i "Borba" su izabrani da tu hajku pokrenu, rekao je Tijanic i dodao: "Posto su radikali dodali gas na sve ovo – ja cu napisati ovih dana pismo vojvodi Seselju sa ponudom da ovo resimo dvobojem na tradicionalni srpski nacin. Dakle, nudim mu da na 'Radiklaskim talasima" (u emisiji TV Palme, koja je pod snaznim uticajem SRS-a) on i ja razgovaramo o tome ko je najveca stetocina u srpskoj naciji, i ako ne budemo to mogli da resimo na tv-duelu ja mu nudim sve druge oblike duela – pistolj, noz, pesnice ili zardjale kasike", izjavio je Tijanic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: