Najavljene krivicne prijave protiv Seselja

Izvor: B92

Utorak, 15.02.2000.

20:35

Default images
Glavni i odgovorni urednik programa B2-92 Sasa Mirkovic najavio je da ce protiv potpredsednika republicke vlade Vojislava Seselja biti podneta krivicna prijava, zbog pretnji koje je nedavno izrekao novinarima. "Na putu smo da podnesemo krivicnu prijavu protiv Seselja" rekao je Mirkovic, govoreci u emisiji "Direktno" Televizije Studio B, navodeci da bi odgovarajuci drzavni organi morali da reaguju, "ukoliko je ovo pravna drzava". Kako je rekao, postoji i mogucnost da se napisu i predstavke jugoslovenskom i predsedniku Srbije, kao i premijeru Srbije", sa zahtevom da reaguju na istup Seselja.

I predstavnici Srpskog pokreta obnove, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i Gradjanskog saveza Srbije iz Jagodine najavili su u utorak da ce podneti krivicnu prijavu protiv potpredsednika Vlade Srbije Vojislava Seselja zbog pretnji novinarima nezavisnih medija, ali i "svim drugim ljudima koji se ne slazu sa njegovom politikom". Na zajednickoj konferenciji za novinare, predstavnici te cetiri opozicione stranke zatrazili su i da republicko javno tuzilastvo preduzme mere protiv Seselja.

Povodom pretnji Vojislava Seselja nezavisnim medijijima, savezni drzavni tuzilac Vukasin Jokanovic izjavio je za "Blic" da "ako neko misli da je ucinjeno krivicno delo i ako za to ima dokaze, treba da podnese krivicnu prijavu nadleznom tuzilastvu". Na pitanje da li tuzilastvo na takve optuzbe treba da reaguje bez podnosenja krivicne prijave, Jokanovic je odgovorio da "nadlezni tuzilac u Beogradu, okruzni ili opstinski, moze da proceni da li se radi o krivicnom delu i da o tome zatrazi podatke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: