IFJ: Seseljeve izjave neodgovorne

Izvor: B92

Subota, 12.02.2000.

18:45

Default images
Medjunarodna federacija novinara osudila je kao "neodgovorne" izjave potpredsednika Vlade Srbije Vojislava Seselja u kojim preti novinarima u Srbiji i optuzuje ih za saucesnistvo u ubistvu saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovica. Generalni sekretar Federacije Ejden Vajt ocenio je da Seseljeva "histerija i pretnje nezavisnim medijima ne doprinose resavanju ozbiljnog politickog problema i ekonomske krize u SR Jugoslaviji". "Vlada u Beogradu ne sme da misli da moze delovati nekaznjeno protiv novinara i nezavisnih medija", rekao je Vajt dodajuci da ce "akcije protiv novinara koji pokusavaju da odrze demokratska nacela izazvati oluju besa".

"Reporteri bez granica" uputili su pismo jugoslovenskom ministru pravde u kojem protestuju zbog Seseljevih "pretnji smrcu" i zahtevaju hitno otvaranje istrage kako bi se "utvrdila krivicna odgovornost Vojislava Seselja". "Neprihvatljivo je da jedan ministar poziva na ubistvo novinara optuzujuci ih za sve nerazjasnjene zlocine u Srbiji", navodi se u saopstenju Reportera bez granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: