Stranke o ubistvu Pavla Bulatovica

Izvor: B92

Utorak, 08.02.2000.

19:17

Default images
Socijalisticka partija Srbije je osudila ubistvo jugoslovenskog ministra odbrane Pavla Bulatovica, ocenjujuci da je to akt terorizma protiv onih koji se bore za odbranu slobode i nezavisnost zemlje. SPS je izrazila uverenje da ce nadlezni drzavni organi istrajati na preduzimanju svih mera protiv terorizma, osigurati bezbednost gradjana i efikasno funkcionisanje pravne drzave.

Srpska radikalna stranka za ubistvo saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovica optuzuje americku, britansku ili francusku obavestajnu sluzbu, ciji je cilj, kako navodi ova stranka, dovodjenje na vlast nesposobnih opozicionih poslusnika i sticenika. "Svi srpski radikali nalaze na raspolaganju drzavi, spremni na bezrezervnu pomoc nadleznim drzavnim organima, ukoliko ona bude potrebna, a u cilju sto efikasnijeg pronalazenje izvrsilaca i nalogodavaca atentata", porucuju iz SRS.

Portparol Srpskog pokreta obnove, Ivan Kovacevic ocenio je da ministri policije kao i sefovi sluzbi drzavne bezbednosti Srbije i Jugoslavije treba smesta da podnesu ostavke zbog ubistva saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovica. Podsecajuci na neka od neresenih ubistava proteklih godina, Kovacevic je zakljucio da zivimo u drzavi ogoljenog i organizovanog terorizma. “Ziveti u Srbiji je rizik", dodao je portparol SPO-a.

Demokratska stranka izrazila je krajnju zabrinutost zbog ubistva saveznog ministra odbrane, ukazujuci da je Bulatovic zauzimao najvisu drzavnu funkciju od svih dosadasnjih "zrtava terorizma". "Oni koji vec deceniju apsolutisticki upravljaju drzavom stvorili su drustvo u kojem ni sami nisu sigurni za svoj zivot", ocenjuje se u saopstenju DS.

Koordinator Saveza za promene Vladan Batic izjavio je da je ubistvo Bulatovica "apsolutno tragicno" i ocenio da ono dokazuje da u Srbiji pravna drzava ne postoji. Predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic, nije zeleo da prokomentarise ubistvo Bulatovica. Lider Demokrtske stranke Srbije, Vojislav Kostunica, ocenio je da je ubistvo "recit dokaz unutrasnje i teske krize u drzavi".

Predsednik Demokratske alternative, Nebojsa Covic ocenio je da je ubistvo saveznog ministra odbrane dokaz da u ovoj zemlji niko nije siguran. "Strasno je ziveti u zemlji u kojoj se svakodnevno ubijaju ljudi, cak i iz vrha vlasti. Kada vlast razori institucije i podredi ih volji jednog coveka, onda svako moze da se nadje na meti te volje", rekao je Covic, obracajuci se novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: