Skup LDP povodom smrti Đinđića

LDP je organizovala godišnji skup povodom sedme godišnjice smrti premijera Srbije, Zorana Đinđića pod nazivom "Naš posao, naša vizija".

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

23:57

Default images

Na skupu je ocenjeno da bi evrointegracije Srbije išle brže i da bi Srbija bila na pragu ulaska u Evropsku Uniju da 12 marta 2003. godine nije ubijen premijer dr Zoran Đinđić.

Izvestilac Evropskog parlamenta, Jelko Kacin rekao je da je Đinđić bio i ostao simbol evropske Srbije.

On smatra da je ubistvo Đinđića označilo kraj epohalnih promena i da je potom nastao zastoj.

"Ubeđen sam da će Srbija učeći na njegovom primeru može da postane motor promena vlider u regionu. LDP tu ima šansu“, dodao je on.

Uz zvuke saksofona Dušana Vukmirovića u Domu Sindikata smenjivale su se slike iz bogatog političkog života Zorana Đinđića.

Skup LDP-a posvećen godišnjici ubistava Đinđića uglavnom se bavio pitanjima gde je Srbija sada, kuda bi trebalo da ide i gde bi bila da Đinđić nije ubijen.

"Evropa neće ništa da učini za nas. Mi sami moramo da učinimo za sebe, a EU je garancija da će naše države trajati duže od jednog ljudskog veka“, rekla je Vesna Pušić iz nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU.

Predsednik LDP-a, Čedomir Jovanović kaže da je Đinđić bio simbol uverenja da svaki čovek uvek može da radi bolje. Jovanović je na tribini LDP-a rekao da je obaveza te partije da pomogne onima koji u ovom trenutku vode državu u sprovođenju regionalne politike.

"Želim da ohrabrim Tadića da ode u Sloveniju i sretne se sa liderima regiona i razgovara sa Tačijem i Sejdijuom i nećemo to shvatiti kao izdaju nego kao gest dobre volje“, dodao je on.

Skupu u domu Sindikata prisustvovali su pored čelninka LDP-a i članova partije i pojedini politički analitičari ali i strani ambasadori u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: