Šetnjom odata pošta Đinđiću

Članovi LDP-a, predvođeni liderom stranke Čedomirom Jovanovićem i poslanikom Evropskog parlamenta Jelkom Kacinom, šetnjom su odali poštu Zoranu Đinđiću.

Izvor: FoNet, Tanjug

Petak, 12.03.2010.

15:31

Default images

"Godinama smo se borili protiv politike koja je ubila Zorana Đinđića, jer je ona bila način da se zaustavi Srbija i sve ono što je pozitvno u njoj", ocenio je Jovanović. On je rekao da se radom mora vratiti život politici koju je simbolizovao Đinđić, jer je "to naša obaveza prema ubijenom predsedniku srpske Vlade".

"To je naša obaveza prema nama samima, ako se smatramo ljudima, to je naša obaveza prema našoj deci, koja imaju pravo na život zbog kojeg je želeo da živi i sam Zoran", rekao je Jovanović.

"Ovaj 12. mart nas na to obavezuje", poručio je Jovanović, koji je siguran "da ćemo se, okupljajući se da bi obeležili ovaj tragičan datum, iz godine u godinu sretati u boljoj Srbiji, onoj Srbiji o kojoj je Đinđić tako puno govorio i kojoj je tako puno dao".

U povorci, koju su činili nekoliko hiljada građana, bili su Nataša Mičić, Nenad Prokić, Zoran Ostojić, Nenad Milić, Slobodan Maraš i drugi članovi stranke. Ispred dvorišnog ulaza u zgradu Vlade, na mestu gde je Đinđić ubijen 12. marta 2003.godine, Jovanović, Kacin i pristalice LDP, ostavili su po ružu i odali počast prvom demokratskom premijeru Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković takođe je odao poštu ubijenom premijeru. Pri predstavljanju Đinđićeve knjige "Jugoslavija kao nedovršena tvorevina, on je naglasio da je prvi demokratski premijer Srbije i reformator Zoran Đinđić trasirao je put Srbije ka Evropi.
Cedomir Jovanoviæ odaje poštu premijeru Ðinðiæu (Beta)
Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će istorija dati najbolju ocenu političkog delovanja bivšeg premijera Zorana Đinđića.

"Nema sumnje da je svako ubistvo, a posebno ubistvo premijera, tragičan događaj za jednu zemlju, ali istorija i buduće vreme na najbolji način će oceniti svačiji rad i delovanje", rekao je Vučić.

On je kazao da mu je Đinđić bio politički protivnik i dodao da "više voli da govori o budućnosti i planovima za budućnost nego o prošlosti". Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je da ne razume viziju Zorana Đinđića i dodao da vladajuća većina, da je htela da ispoštuje pokojnog premijera, danas ne bi zakazivala rad Skupštine Srbije.

Šarović smatra i da je "način na koji se ime Zorana Đinđića pokušava zloupotrebiti u medijima zarad sticanja nekakvih političkih poena danas - neadekvatan".

Vizija Zorana Đinđića, misli Šarović, menjala se iz godine u godinu, "jer su nam obećavali da će Srbija biti član Evropske Unije 2005, 2007, 2010, a evo sad smo maltene došli do 2017. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: