Novo izdanje Đinđićeve knjige

U Narodnoj biblioteci je, sedam godina nakon smrti premijera Zorana Đinđića, predstavljeno novo izdanje njegove knjige "Jugoslavija kao nedovršena država".

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

15:11

Default images

Promociji su prisustvovali supruga i sin pokojnog premijera, Ružica i Luka Đinđić, ali i ministri, poslanici i predstavnici diplomatskog kora. O borbi Zorana Đinđića za promene u Srbiji, ali i njegovoj viziji o budućnosti zemlje, govorio je premijer, Mirko Cvetković.

Delo Zorana Đinđića idejni je koridor Srbije prema Evropi i koncept koji nas hrabri da istrajemo na rešavanju problema bez nasilja i ubrzamo ekonomski razvoj, poručio je premijer Mirko Cvetković.

"To je duhovni legat iz koga ćemo i mi, a i mnoga buduća pokolenja, crpeti snagu za stvaranje Srbije o kojoj generacije sanjaju", rekao je Cvetković.

Cvetković je podsetio da je Đinđić smatrao da je ovoj generaciji političara zapala uloga da "izolovanu i opustošenu Srbiju" pomiri sa svetom, i sa Zapadom i sa Istokom.

"Praktičan i odlučan, političar koji nikog nije ostavljao ravnodušnim, svoj talenat i energiju usmerio je ka stvaranju Srbije nade 21. veka", rekao je Cvetković.

On je citirao Đinđićeve reči da su Srbiji potrebni "zavrtanje rukava, novi socijalni konsenzus i uvođenje reda".

Narodna biblioteka je bila jedina nacionalna ustanova kulture koja je dvanaestog marta 2003. organizovala komemorativni skup, da bi danas, sedam godina kasnije, objavila drugo izdanje knjige pokojnog premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: