Ganić mora da ostane u Britaniji

Bivši član ratnog predsedništva BiH Ejup Ganić mora da ostane u Britaniji do odluke suda o zahtevu Srbije da joj Ganić bude izručen.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

10:33

Default images

Tamošnji Viši sud odlučio je da pusti Ganića iz pritvora, uz kauciju od 200.000 funti. Posle puštanja iz pritvora, Ganićeva ćerka i savetnik predsedavajućeg Predsedništva BiH izjavili su da je britanski sud pravično postupio, dok je nekolicina okupljenih demonstranata razočarana odlukom suda.

"Iznenada, vraćamo se nekoj vrsti ravnoteže, vraća se lucidnost našem životu. Osećamo se kao da polako izlazimo iz Kafkinog romana u kome smo bili poslednjih 10 dana. Ohrabreni smo mišljenjem suda, koji smatra da tim dr Ganića ima jasan slučaj, protiv koga ništa vredno još uvek nije ponuđeno", rekla je Ganićeva ćerka Emina Ganić.

"Sigurno, ovo je politički motivisano gonjenje od strane Srbije, koja pokušava da pokaže da su sve strane krive, a Haški tribunal jasno pokazuje ko je počinio zločine u bivšoj Jugoslaviji", izjavio je savetnik predsedavajućeg Predsedništva BiH.

"Veoma sam razočaran zato što mu je dopušteno da uz kauciju izađe. Mislim da mu to daje mogućnost da napusti zemlju. Čak iako bosanske vlasti tvrde da mu neće biti izdat pasoš, mislim da im ne možemo potpuno verovati“, kaže jedan od demonstranata Marko Krunić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: