U Srbiji redukcije struje od dva do cetiri sata

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2000.

20:05

Default images
Vec treci dan sirom Srbije beleze se izuzetno niske temperature koje u mnogome, uz obilan sneg, otezavaju funkcionisanje zivota. Prema podacima Hidrometeoroloskog zavoda Srbije, najniza temperatura izmerena je u toku noci izmedju utorka i srede na Pesterskoj visoravni – minus 35, dok se u Pozegi ziva u termometru spustila na minus 24, u Nisu minus 14, a u Beogradu minus 11.

Ovakve temperature prouzrokovale su veliku potrosnju elektricne energije, koja se od utorka potrosacima redukuje. Od srede ujutru su dvosatne restrikcije struje uvedene i u Beogradu. Na podrucju svih elektrodistribucija u sredu su nastavljena havarijska iskljucenja, koja u zavisnosti od potrosnje traju od dva do cetiri sata, receno je za program B2-92 direkciji za odrzavanje distributivnih elektroenergetskih sistema. U zvanicnom saopstenju Elektroprivreda Srbije najavila je da bi elektroenergetska situacija trebalo da bude poboljsana vec u cetvrtak, a najkasnije do petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: