Još bez zahteva za izručenje Ganića

Beograd Londonu još nije poslao zahtev za izručenje Ejupa Ganića, člana ratnog predsedništva BIH koji je 1. marta uhapšen u Londonu po zahtevu Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

01:09

Default images

U ministarstvu pravde su nekoliko puta najavljivali dan kada će poslati zahtev i dodatnu dokumentaciju za izručenje Ganića i prema poslednjim informacijama, to će najverovatnije učiniti danas. Srbija ima zakonski rok do sredine aprila da tu dokumentaciju pošalje Londonu.

U međuvremenu su se i bosanski Hrvati oglasili navodeći da je Ejup Ganić odgovoran i za zločine počinjene nad Hrvatima u dolini Neretve i srednjoj Bosni.

"Budući da pitanje odgovornosti članova ratnog Predsedništva BiH nije procesuirano u Hagu, zadovoljan sam ako se bude procesuiralo u Srbiji, jer Tužilaštvo BiH nikad to neće uraditi zbog odnosa u BiH", rekao je predsednik Hrvatskog udruženja logoraša Mirko Zelenika.

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine protiv Ganića vodi istragu u predmetu Dobrovoljačka – ispitujući njegovu odgovornost za napad na kolonu JNA koja se 1992. godine povlačila iz Sarajeva i pored prethodnog dogovora da se vojnici ne napadaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: