Mesic: Srbi i Hrvati ce naci mesto u ujedinjenoj Evropi

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2000.

20:00

Default images
Pobednik prvog kruga predsednickih izbora u Hrvatskoj Stipe Mesic izrazio je uverenje da ce Srbi i Hrvati naci mesto u ujedinjenoj Evropi i da ce Srbija i Hrvatska ubuduce imati harmonicne odnose poput Nemacke i Francuske. U intervjuu nemackom dnevniku "Frankfurter rundsau" , Mesic je, medjutim, naglasio da Srbi prvo "treba da shvate da sreca ne lezi u sirenju teritorija". "Mnogi kazu da nakon tolikog prolivanja krvi Srbi, Hrvati i Muslimani ne mogu vise da zive zajedno. Kazu i da za Srbiju nema mesta u Evropi i da ona mora biti izolovana. Ali, primer Nemacke i Francuske nas uci da ne mora tako i da ostane", rekao je lider Hrvatske narodne stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: