U gradovima Srbije pocela iskljucenja struje

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2000.

22:13

Default images
Temperatura koja se u toku noci izmedju ponedeljka i utorka u Beogradu spustila na minus 14 stepeni celzijusovih, prouzrokavala je dosta problema gradjanima. Posle obilnih sneznih padavina koje su u prethodna dva dana otezale saobracaj u velikom delu zemlje, niske temperature dovele su do velike potrosnje struje i problema sa grejanjem. Pocela su iskljucenja struje, negde havarijska, na po dva sata, kao recimo u Novom Sadu, Kraljevu, Sapcu, Loznici, Pirotu i Jagodini. Dok u Beogradu, kako je programu B2-92 u Elektrodistribuciji receno, havarijskih iskljucenja nema, ali su na snazi takozvana “redovna iskljucenja zbog radova na mrezi”. Za sredu su vec najavljena iskljucenja u nekim ulicama opstina Zemun i Vozdovac.

U zvanicnom saopstenju Elektroprivrede Srbije kaze se “da su tokom prepodneva preduzete mere za zastitu elektroenergetskog sistema"."EPS je preduzela sve mere da se otklone kvarovi, a do kraja dana ocekuje se povecanje proizvodnje iz elektrana, kojom ce biti zadovoljene osnovne potrebe potrosaca", navodi se u saopstenju te kompanije.

Direktor direkcije za odrzavanje distributivnih elektroenrgetskih sistema Slobodan Petrovic objasnio je za B2 92 da neki delovi glavnog grada nemaju struju zbog preopterecenja mreze i kvarova. ”Beograd je u nedelju oborio rekord u potrosnji struje, a u utorak ce potrosnja biti jos veca, kaze Petrovic, ujedno apelujuci na smanjenje potrosnje.

Nije samo hladno onima koji se greju na struju, u stanovima koji su prikljuceni na gradsku toplanu, radijatori su uglavnom mlaki. Dezurni dispecer Beogradskih toplana Miodrag Radunovic rekao je za B2 92 da se temperatura u stanovima, usled smanjene isporuke gasa, spustila na donju granicu, od 18 celzijusovih.

Sa druge strane, predsednik Upravnog odbora Naftne Industrije Srbije Zivko Soklovacki demantovao je za nas program da su smanjene isporuke gasa Beogradskim toplanama. “Isporuke gasa su uobicajene, ili cak i povecane, i valjda je svima jasno da na temperaturi od minus 15, grejanje ne moze biti , kao kada je vreme toplije,” dodao je Soklovacki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: