Nastavljena evakuacija zbog poplava

Vodostaj Crnog Timoka raste i trenutno je 284 centimetara, dok je nivo Belog Timoka u blagom opadanju i danas je 250 centimetara, saopštio je jutros MUP Srbije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.02.2010.

11:15

Default images

Iz područja u opštini Zaječar koje je ugroženo poplavama noćas je evakuisano još deset osoba. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a prate vodostaj reka i redovno obilaze teren. U naselju Trnavac, pripadnici Sektora su crpeli vodu, jer je nasip u tom delu popustio i nivo vode je spušten za oko 40 centimetara.

Od juče se crpi voda i u naselju Izvorski put.

Pripadnici Sektora su obišli i Borsko jezero i trenutno ne preti opasnost od prelivanja i ugrožavanja Crnog Timoka, navodi se u saopštenju MUP-a.

A kakva je situacija danas u Zaječaru možete pogledati u prilogu dopisnice B92 iz tog grada:

Nivo Save u porastu, poplave u Beogradu i Valjevu

Nivo Save je u blagom porastu, uz očekivanje da će sutra nastupiti period stagnacije, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

U protekloj noći najviše padavina je zabeleženo u Beogradu i Valjevu.

"U Beogradu, pre svih u opštini Palilula, na nekoliko mesta se crpi voda, dok je u Valjevu u nekim prigradskim naseljima došlo do izlivanja podzemnih voda", precizirao je Marić i dodao da se situacija u Zaječarskom okrugu polako vraća u normalu, bez obzira na nove padavine i blagi rast Crnog Timoka.

On je istakao da za sada nema nagoveštaja da, zbog poslednjih padavina, u ostalim delovima Srbije može doći do ozbiljnije eskalacije.

U saopštenju MUP-a navodi se da vodostaj Crnog Timoka beleži porast i trenutno iznosi 284 centimetra, dok je nivo Belog Timoka u blagom opadanju i danas iznosi 250 centimetara i čiji se vodostaj meri na svaka dva sata.

Kako se navodi, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a prate vodostaj reka i redovno obilaze teren. U naselju Trnavac, pripadnici Sektora crpeli su vodu, jer je nasip u tom delu popustio, i nivo vode je spušten za 40 cm. Od juče se crpi voda i u naselju Izvorski put, a tokom noći evakuisano je još deset osoba.

Takođe, pripadnici Sektora su obišli i Borsko jezero, kome trenutno ne preti opasnost od reke Crni Timok, navodi se u saopštenju.

Crveni krst uputio pomoć Zaječaru

Crveni krst Srbije uputio je humanitarnu pomoć Crvenom krstu Zaječara namenjenu stanovništvu koje je pogođeno poplavama.

Kako je saopšteno, humanitarna pomoć se sastoji od prehrambenih namirnica, higijenskih paketa za bebe, gumenih čizmi, kao i dezinfekcionih sredstava.

Crveni krst Srbije će u ponedeljak, 1. marta, organizaciji u Zaječaru proslediti i sušilice za vlažne zidove, dodatne količine dezinfekcionih sredstava, pumpe za dezinfikovanje i rezervoare sa slavinama za vodu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: