"Slučaj Šarić lov na Crnu Goru"

U slučaju Darka Šarića radi se više o pokušaju "lova na Crnu Goru", a manje o nastojanju da se on stvarno nađe, izjavio je Svetozar Marović.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.02.2010.

01:23

Default images

Potpredsednik crnogorske vlade rekao je se čini sve "da niko u Crnoj Gori, što se tiče kriminala, ne može biti zaštićen" i dodao da je Crna Gora spremna da u delu svoje odgovornosti reši i "slučaj Šarić". On smatra i da "ne može biti veća krivica Crne Gore ako je Darko Šarić tražio njeno državljanstvo, a manja krivica Srbije, čiji je on državljanin".

"Čitava ova igra, u vezi sa Šarićem (između Srbije i Crne Gore) nikome ne donosi koristi", rekao je Marović za podgoricku televiziju "Atlas".

Potpredsednik crnogorske vlade je, takođe, rekao da su ga uznemirile izjave novog patrijaha Srpske pravoslavne crkve Irineja o Crnogorcima i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ali i da su ga "obradovale" njegove najave dijaloga sa katoličkom crkvom i želja da papa poseti Srbiju.

Marović je kazao da odavno želi da od predstavnika Mitropolije crnogorsko-primorske čuje blagoslove Crnoj Gori. Rekao je da je nedavno mitropolit Amfilohije blagoslovio Crnu Goru i da mu je "drago" što je to učinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: