MUP CG: Šarić pobegao pre poternice

Darko Šarić, osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike, napustio je Crnu Goru pre raspisvanja Interpolove poternice za njim, saopštila je policija Crne Gore.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 24.02.2010.

17:04

Default images

"Prema našim saznanjima, Darko Šarić je napustio crnogorsku teritoriju nekoliko dana pre nego što je NCB Interpol Beograd dostavio Podgorici međunarodnu poternicu za ovim licem", saopštila je policija. Saznanja policije "ukazuju da je Šarić crnogorsku teritoriju napustio ilegalno".

Policija je poručila da "treba imati u vidu da Šarić, kada je napustio Crnu Goru, nije bio potraživan na međunarodnom planu ili po bilo kom osnovu".

Podgorica će ponovo zatražiti dokaze

Crnogorski ministar pravde Miraš Radović najavio je da će Crna Gora obnoviti zahtev Srbiji da joj dostavi dokaze protiv osumnjičenih za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike.

Uoči odlaska u Beograd na sastanak sa predstavnicima pravosudnih vlasti Srbije, Radović je podgoričkom radiju Antena M rekao da je "svrha sastanka" da pravosudni organi dve zemlje "pronađu model" razmene informacija i dokaza, ne samo u "slučaju Šarić", nego i u drugim slučajevima.

Ministar pravde, državni tužilac Crne Gore i specijalni tužilac za organizovani kriminal sastaće se u četvrtak u Beogradu sa predstavnicima pravosudnih organa Srbije.

Radović je najavio da će kolegama iz Srbije preneti poruku da je Vlada Crne Gore "opredeljena i privržena" borbi protiv organizovanog kriminala, da su "političke strukture Srbije ispolitizovale slučaj Šarić", kao i da su "neutemeljenim optužbama pokušali da diskredituju pravni sistem Crne Gore i njene državne organe".

Radović je negirao optužbe da Crna Gora krije pojedince kojima se u Srbiji sudi za organizovani kriminal, među kojima su navodno Zvezdan Terzić i Stanko Subotić.

"Da je to zaista tako, očekivao bih od ministarstva pravde Srbije zahteve za izručenje. Mi takve zahteve nismo dobili", rekao je crnogorski ministar pravde, a prenosi radio Antena M.

Radović je rekao da "njemu nije poznato" da su Subotić i Terzić bili na teritoriji Crne Gore u vreme kada ih je Srbija potraživala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: