Crnogorski ministar prihvatio poziv

Ministar pravde Crne Gore Miraš Radović doputovaće u četvrtak u Beograd gde će sa srpskom koleginicom Snežanom Malović razgovarati o “slučaju Šarić“.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

14:00

Default images

Kako je danas medijima rekao šef kabineta crnogorskog ministra pravde Nikola Šaranović, tom sastanku će prisustvovati vrhovni državni tužioci i specijalni tužioci za borbu protiv organizovanog kriminala Crne Gore i Srbije. Sastanak ministara pravde dve zemlje inicirao je Radović, koji je u pismu predložio da Malovićeva odredi mesto i vreme susreta.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je ranije danas da Radović ne bi trebalo da ide u Beograd već da bi Malovićeva, za koju je rekao da povezuje crnogorsku političku elitu sa organizovanim kriminalom, trebalo da dođe u Podgoricu.

Srpski ministar policije Ivica Dačić nada se da će se prevazići problemi u saradnji između dve zemlje.

On nije želeo da odgovori da li policija ima informacije da se Darko Šarić nalazi u Crnoj Gori. Dačić veruje crnogorskim vlastima kada kažu da bi ga uhapsili.

“U ovom trenutku ne postoji nijedan razlog da Crna Gora to ne uradi. Očigledno je da postoje veoma jaki dokazi i ne verujem da bi se bilo ko usudio da bilo koga sakriva”, ocenjuje Dačić.

Pitanje Darka Šariće pokrenuto je i u skupštini Srbije, gde je lider LDP-a Čedomir Jovanović postavio poslaničko pitanje o političkoj pozadini tog narko klana.

“Ko je u vremenu kada je vodeći narko bos u Evropi dobio državljansrvo ove zemlje, kontrolisao Ministarstvo unutrašnjih poslova, BIA, Agenciju za privatizaciju, Ministarstvo poljoprivrede? - Isti oni koji danas traže vanredne izbore”, naveo je Jovanović.

“Dok smo mi izvođeni na poligrafe, dok su generali policije koji su se obračunavali u ‘Sablji’ sa mafijom hapšeni, dok su tužioci i sudije hapšeni, privođeni i uništavani životi i njih i njihovih poroidica, mafija u regionu je dobila svoju zemlju 2004. godine dolaskom prve vlade Vojislava Koštunice na vlast. I tako je bilo od 2004. godine do prošle godine”, kazao je lider LDP-a.

Poslanici DSS-a nisu reagovali na ove optužbe, a ministar Dačić na pitanje da li će biti ispitivana eventualna veza političara sa Šarićem, odgovara da će sve što treba da bude istraženo i biti istraženo.

“Sve što ima razloga za ispitivanje i istraživanje će biti istraženo naravno. Ali još jednom govorim, istragu vodi u ovom trenutku Tužilaštvo, a policija postupa po nalogu Tužilaštva”, kaže Dačić.

O “slučaju Šarić” ponovo je raspravljao i Odbor za bezbednost Skupštine Crne Gore, ali kao i prošle nedelje, iza zatvorenih vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: