Ljajić: Uspeh u razgovorima sa MMF

Ministar za rad i socijalnu politiku Srbije Rasim Ljajić uveren je da će pregovori s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda biti uspešni.

Izvor: Beta

Petak, 12.02.2010.

12:15

Default images

Ljajić je novinarima u Beogradu rekao da će danas s delegacijom MMF-a razgovarati o reformi socijalnog i penzionog sistema i o Nacrtu zakona o socijalnoj zaštiti. "Prema mišljenju MMF-a i Svetske banke, Srbija ne izdvaja dovoljno za socijalna davanja", rekao je Ljajić i naveo da je po tim davanjima Srbija iza i zemalja u regionu.

Ljajić je rekao da je za klasična socijalna davanja potrebno 69 odsto sredstava više nego što se sada izdvaja, ali da zbog velikog deficita budžeta i ekonomske krize to nije moguće.

Ministar smatra da s MMF-om neće biti posebnih problema i kada se bude razgovaralo o novom penzionom sistemu.

"Pričaćemo o indeksaciji i usklađivanju penzija", naveo je Ljajić.

Pregovori MMF-a i Srbije u okviru treće revizije kreditnog stend-baj aranžmana od 2,9 milijarde evra počeli su u utorak, 9. februara, u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: